Идентификация

Активни потребители

Няма

Статистика

Членове : 5138
Съдържание : 502
Връзки : 6
Брой прегледи на съдържанието : 1148436
Български (България)
УЧЕНИК ОТ ОМГ СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА МЛАДИ ТАЛАНТИ НА МОН И ЗАМИНАВА ЗА БРЮКСЕЛ ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 02 Май 2016 19:50


Виктор Даков от Образцова математическа гизназия „Акад. К. Попв“ ще представя България на Европейския конкурс за млади учени EUCYS в Брюкел


Проектът му  "Tracking-System" е мобилно приложение, което подобрява безопасността на учениците и може да се използва по време на екскурзии. При отдалечаване на ученика на повече от предварително зададената дистанция и радиус около нея звуков сигнал показва точната локация на картата и предупреждава преподавателя. Идеята дошла на Виктор след екскурзия в съседна Турция, когато той и негови съученички се изгубили.

Ръководител по проекта: инж. Дарина Брънчева – преподавател в ОМГ „Акад. К. Попов“


На първите три места заедно с този на Виктор са класирани следните проекти:


„Наличие на нулеви суми в подмножества на крайни векторни пространства“ на единадесетокласничката Пресиана Маринова от Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе, която има амбиции да се занимава професионално с наука. Научната разработка представлява поредният пробив, който български млад учен прави в областта на алгебрата и крайните полета, като с нея на практика се подобрява съществуваща теорема. Очаква се проектът да придобие и международна известност.


Проект „Интелигентно земеделие“ на десетокласниците Иван Иванов и Василен Цветков от варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ е сред първенците. Проектът представлява система за мониторинг и управление на земеделски обработваеми площи, цветни градини и декоративни растения в закрити помещения. С него на практика човек може да се грижи през телефона си за растенията си вкъщи, докато е на почивка. 


Още  ТУК


 alt

Последно променен на Понеделник, 02 Май 2016 20:27