На 22. ноември 2021 г. онлайн се състоя Осмата сесия на Ученическия институт при  БАН, в която ученици от МГ „Акад.Кирил Попов” участваха и заеха призови места в различни направления.

Секция Хуманитарни и обществени науки:

Проектът на Велислав Борисов и Катерина Прончева от 9. ж клас „Названията за облекло от Речника на Найден Геров“ спечели първа награда. Научен ръководител на проекта е д-р  Невена Ичевска, преподавател по БЕЛ в МГ „Акад. Кирил Попов“, а научен консултант- проф.д-р Диана Благоева от ИБЕ при БАН.

В секция Информатика и информационни технологии:

Никита Койнов – 12.е клас, с ръководител Дарина Брънчева получи Специална награда на журито за иновативност и Грамота за отлично представяне –  проект SuchDoge;

Габриела Чавгова от 12. а клас с ръководител доц. Златогор Минчев – Грамота за отлично представяне, проект Разпознаване на ментално състояние чрез машинно обучение въз основа на EEG и GSR сигнали.

Теодор Койнов – 11. б клас, с ръководител Дарина Брънчева – проект My Vibe.

В секция Математика:

Демира Георгиева Недева – 9. клас, с ръководител Мирослав Маринов спечели Втора награда за проекта Фиксирани системи на Shapley-Shubik индекса с един или двама президенти.

alt

Ръководството на МГ „Академик Кирил Попов“ поздравява екипите, разработили проектите, за поредното достойно представяне на гимназията на сесията на Учи – БАН и им желае здраве и вдъхновение за по-нататъшни проучвания в различните области на знанието.

Logo MG_red_png