Искрен Синапов, възпитаник на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, випуск 2023 е носителят на тазгодишната награда в Международния конкурс „EX LIBRIS – EX DILLEMA“. Той печели първо място в категорията 14 – 26 години и спонсорска награда на Фондация „Захари Стоянов“ – гр. Русе.

Международният конкурс „EX LIBRIS – EX DILLEMA“ е форум за професионални художници, творци в областта на графиката и се провежда за деветнайсети път, като участниците тази година интерпретираха темата „Дилема“ чрез формите на малката графика. 284 творби на 204 участници от 29 държави (България, Турция, Полша, Аржентина, Мексико, Черна гора, Казахстан и др.) се състезаваха за Голямата награда на конкурса.

Искрен Синапов спечели публиката и журито в състезание с творбите на 128 ученици и студенти от България, Турция, Унгария, Аржентина, Испания, Италия и Полша. В конкурса се състезаваха още дванадесет възпитаници на МГ „Акад. Кирил Попов“от специалност „Компютърна графика“ с ръководител г-жа Ваня Шипчанова.

Работите на всички участници са публикувани в on – line каталог: https://www.libruse.bg/filesDB/catalogues/Catalogue_23/Catalogue_2023.pdf

Ръководството на гимназията изказва искрени благодарности на Искрен Синапов за достойното представяне на училището и професията в този престижен форум!

Желаем успехи и творческо вдъхновение на всички участници!

 

Leave A Comment

Logo MG_red_png