Възпитаниците на Математическа гимназия „Академик Кирил Попов” за пореден път показаха колко талантливи са както в полето на точните науки, така и в спорта!

На ежегодните Ученически игри, организирани от Министерството на образованието и науката, участие взеха училища от цялата страна. Отборът на МГ по баскетбол за момчета, разделен в две възрастови групи: от VIII до X клас и от XI до XII клас, се представи отлично на общинския и областния кръг от състезанието, отстранявайки тимовете на ПГТ „Асен Златаров”, ЕГ „Иван Вазов”, ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ , СУ „Димитър Матевски“, СУ „Христо Смирненски“ и ПГЕЕ. Златните ни момчета се класираха успешно за следващия етап от надпреварата между най-добрите училищни отбори.

Ръководител и помощник-ръководител са учителите по физическо възпитание и спорт Владимира Иванова и Асен Попов. Под техните наставления тимът ни завоюва призовите места в първенството.

Пожелаваме успех и много победи на даровитите ни мегейци, които с хъс и борбеност защитават честта и името на Математическа гимназия “Академик Кирил Попов“.

Logo MG_red_png