Спомени и снимки от живота и делото на доц. Кирчо Атанасов ще бъдат основа за документален портрет на дългогодишния директор на гимназията. Да се включат в проекта с автентични истории, в писмена форма, фотографски образи, аудио или видео могат да се включат всички, които пазят спомен за професионалния, обществения или политически път на доц. Атанасов. Своите материали те могат да изпращат на ел. поща buditel@schoolmath.eu до края на октомври месец. „Стартираме тази инициатива, вдъхновени от дигиталния архив, който са събрали от Есториум за различни личности от нашето и минало време. Идеята – да разкажем за Кирчо Атанасов, през погледа на тези, които бяхме вдъхновени от мисията му на будител се роди спонтанно.“, споделя Веселина Карапеева, директор на гимназията.

Съвместната дейност на Есториум и Математическа гимназия започва с кинопрожекция на 7 късометражни филма на 30.09 от 10:30 в Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“.

Ще бъдат показани истории за Минчо Панайотов, Мичо Димитров, Александър Секулов, Цвета Панчева, Цвятко Сиромашки, Яна Титова и Иван Пехливанов. След прожекцията ще бъдат представени накратко и някои писмени истории за личности от Пловдив, които ще могат да се прочетат и на estorium.org, където ще бъде публикувана и предстоящата биография на доц. Кирчо Атанасов.

 

Leave A Comment

Logo MG_red_png