Профил – Математически
Математическото мислене развива способността за логическо решаване на проблеми, свързва изучаваните теоретични постановки с практически задачи от ежедневието, помага за вземането на информирани решения и за разрешаването на различни казуси от реалния живот. Учебният план предлага общообразователна подготовка, но акцент в обучението са профилиращата подготовка по математика, ИТ, информатика, природни науки.
Обучението по английски и по немски език в първи гимназиален етап на средната образователна степен е насочено към овладяване на основни знания, умения и отношения, свързани с изграждането на комуникативни компетентности на ученика и с общуването. В VІІІ клас с интензивно изучаване на английски език се покриват нива A1, A2 и B1.1. В края на Х клас се очаква учениците да постигнат ниво В1 по Общата европейска езикова рамка. Подготовката по английски език за учениците от ХІ и ХІІ клас, след интензивно изучаване на езика в VІІІ клас, е да постигнат ниво В2.1 по Общата европейска езикова рамка в края на ХІІ клас. Нивото на учениците по немски език след завършен VІІІ клас е А2. В края на Х клас по немски език се очаква учениците да постигнат равнище В1 по Общата европейска езикова рамка, а в края на ХІІ клас – В2. В IX клас се предоставя възможност за изучаване на втори чужд език – руски или френски. Математическите и лингвистичните способности на учениците са развиват на ниво, позволяващо сигурна следваща реализация.

Професионална подготовка / Професии
Професия „Системен програмист“, специалност „Системно програмиране“ Специализираният учебен план за специалността „Системно програмиране“ дава възможност учениците да изучават предмети като обектно-ориентирано програмиране, разработка на софтуер, интернет програмиране, програмиране за вградени системи и др. У учениците се развива и изгражда алгоритмично, логическо, абстрактно и творческо мислене. Учениците овладяват най-търсените съвременни езици за програмиране, софтуерни технологии и инженерни подходи. Благодарение на практическите занимания, упражнения и проекти и тясната връзка с ИТ сектора учениците имат огромни възможности за развитие в различни области и направления като разработка и поддръжка на софтуерни приложения и системи, разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения, разработка на вградени приложения и др. В края на обучението си учениците придобиват III степен на професионална квалификация.

Професия „Компютърен график“, специалност „Компютърна графика“
Специализираният учебен план за специалността „Компютърна графика“ дава възможност учениците да изучават предмети като живопис, дизайн на печатни издания, графичен дизайн и реклама, визуални изкуства и др. Учениците придобиват задълбочени познания, които са предпоставка за успешното им развитие. Овладяват актуалните компютърни технологии и могат да се изявят в сферата на компютърната графика, уеб дизайна, 2D и 3D графиката. Специалната подготовка позволява на учениците да усвоят методи и техники за изобразяване на своите идеи, концепции и творческо мислене. Чрез придобитите практическите умения могат да създават и изграждат фирмен стил (лого, запазен знак, визитки, бланки и др.). В края на обучението си учениците придобиват III степен на професионална квалификация.

УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ

V А клас V Б клас            
VI А клас VI Б клас            
VII А клас VII Б клас            
VIII А клас VIII Б клас VIII В клас VIII Г клас VIII Д клас VIII Е клас VIII Ж клас VIII З клас
IX А клас IX Б клас IX В клас IX Г клас IX Д клас IX Е клас IX Ж клас IX З клас
X А клас X Б клас X В клас X Г клас X Д клас X Е клас X Ж клас X З клас
XI А клас XI Б клас XI В клас XI Г клас XI Д клас XI Е клас XI Ж клас XI З клас
XII А клас XII Б клас XII В клас XII Г клас XII Д клас XII Е клас XII Ж клас XII З клас
Logo MG_red_png